/ Berlin 2015 /

Berlin // Brandenburger Gate - Brandenburger Tor

Brandenburger Tor är kanske det jag tänker på när jag hör Berlin. Hade sett foton på den på kvällen vilket jag tyckte var mycket finare så vi åkte tillbaka när det var mörkt för att fota mer. Det mest ultimata hade varit om lamporna var tända, men det inte mörknat ännu. Dock hade vi annat för oss än att sitta och vänta på att solen skulle gå ner så jag fick det "perfekta" kortet på Brandenburger Tor. 

- Visst ser det lite grekiskt ut? Den är faktiskt inspirerad från porten till Akropolis i Aten -

- En väldigt misslyckad selfie på resesällskapet och fästena från Brandenburger Tor, resten kom inte med haha - 
Kommentarer (1)
Berlin / brandenburer gate / brandenburger tor / resa / turista / weekend
/ Berlin 2015 /

Berlin // Tv-tower - Fernsehturm

Andra dagen i Berlin hyrde vi cyklar och fick helt andra möjligheter. Vi cyklade tillbaka till Alexander Platz där tv-tornet är för att köpa biljetter upp. Antingen kunde man köpa en och fick gå in efter 1,5 timma eller betala nästan det dubbla och få gå in direkt. Vi valde att vänta och åt under tiden på Vapiano.

Maten var mycket sämre än på vårt Vapiano i Oslo. I tillägg så var min kock helt värdelös. Skulle tagit ett foto på skillnaden på min och Felix mat (vi valde samma) hans var krämig och min var makaroner som simmade i grädde och vitt vin... Haha. Det gick att äta i alla fall :)
Utsiktsdelen ligger på 203 meter höjd och det finns även en restaurang etagen över på 207 meter. Så häftigt att se en stad från ovan. Speciellt dem större städerna för man ser dem inte ta slut.
 
Visst är det häftigt?  
Kommentarer (0)
Berlin / storstad / turista / tv-tower / utsikt / weekend
/ Berlin 2015 /

Fruity breakfast