/ Thassos 2015 /

Thassos | Giola

Igår bytte vi in våra mopeder mot en motorcykel och åkte längst ner på ön för att hitta Giola - en naturlig pool som skapats av naturen själv. Havets vågor fyller på den och vattnet samlas i en stor grop i klipporna som skapar en pool. Hur häftigt?

Det var ganska djupt så det gick att hoppa från dem högsta klipporna ner i "poolen". Personligen är jag livrädd för sånt så jag hoppade på skakiga ben från 1 meters höjd :-) Jag hade hopp om att det skulle vara ganska varmt i vattnet eftersom det är mindre än havet men det var det inte. Lite varmare än havet dock och inget sjögräs.

På vägen upp stannade vi och åt lunch på en restaurang. Mannen som hade stället ställde sig och grillade vår mat på grillen som stod på balkongen. Ganska mysigt att se.

Så här ser stora delar av Thassos ut. Olivträd i mängder. Dem har stor produktion av olivolja här och även honung. Det finns mängder av bin till min och Emils frustration - vi hatar kryp, insekter och äckliga djur, speciellt dem som kan göra oss ont. Haha.
 
 
 
 
 
 
 
Grekland / Thassos / bilder / foto / giola / natur / naturlig pool / resa