/ Thassos 2015 /

Thassos | Marble Beach

Idag har vi varit på mopeduthyrnings-jakt. Vi gick till änden av Golden Beach (stranden vi bor vid) och se hur fantastiskt det är här:

Vi gillade tredje stället vi hittade med mopeder och hyrde varsin. Det är hjälmtvång men ingen av lokalbefolkningen använder men vi fick oss varsin hjälm varken vi ville eller inte. Som vanligt var det svårt att hitta en i rätt storlek till mitt lilla huvud.. 

Det man ser på bilden är Golden Beach men uppifrån bergen. Vi åkte till Thassos by och då var man tvungen att åka över berget. Det var väldigt snäva svängar uppe på berget:

En strand i Thassos by. Det var här vi kom med färjan när vi anlände. Vi stannade och tog ett dopp, drack lite vatten och åt kakor. 

Vi ville åka till Marble Beach, alltså en strand med marmorstenar och frågade om vägen på mopeduthyrningsstället men vi fick som svar att man inte kunde åka dit med moped. På väg hem från Thassos såg vi en skylt till Marble Beach och åkte dit. Det var grusväg men absolut inga problem att köra moped på om man körde lite extra lugnt och försiktigt, sista nerförsbacken var kanske lite pulshöjande men annars inga problem. Se bilden ovan.. Vi blev lyckliga när vi såg det! 

Som bilderna ur en resekatalog. Jag har rest en del men aldrig varit med om en kritvit strand med så turkost vatten som Marble Beach erbjöd. Bilderna ser fake ut men dem är oredigerade - det var så ljust att man blev bländad trots att vi hade solglasögon. 

Nu är vi så trötta efter en heldag på varsin moped och upptäckande att vi ligger nedbäddade i sängen 20:40 och tackar för idag. Orkar inte ens sitta ute på balkongen och äta grekiska oliver.. Haha.
 
Imorgon ska vi upptäcka mer!
 
 
Grekland / Thassos / marble beach / moped / resa / turkost hav
#1 / / Lena:

Vad fint det ser ut att vara :D