/ Roadtrip NY → LA 2014 /

Uppgraderat bilen

Ända sen dag 1 har vi haft problem med företaget vi hyrde bilen ifrån. Morgonen i New York när vi skulle hämta den jäspade personen oss rakt i ansiktet för att hon var trött. Väldigt otrevligt. Vi hade också gått upp sju och inte ätit frukost eller druckit kaffe än men man får ju bete sig ändå. Framförallt mot kunder. Vi kunde tydligen inte få den bilstorleken vi bokat pga vår unga ålder (vi hade pratat med dem om bokningen flertalet gånger via telefon samt skrivit in våra personnummer där man klart och tydligt ser hur gamla vi är). Emils kort gick inte igenom trots att pengar från hans konto drogs och han visade netbanken för dem. Dem kollade, ryckte lite på axlarna och pillade lite på datorn och så gick det igenom - och pengarna drogs igen. Vi fick beskedet att dem skulle komma tillbaka om 24 h och givetvis tar det lite tid med återbetalningar. Det har vi full förståelse och gick nöjda därifrån med vår Chevrolet Impala ändå. 
 
Det gick 24 h timmar. Inga pengar kom tillbaka. Ringde tillbaka till Alamos kundtjänst och fick svaret att pengarna kommer tillbaka inom 3 dagar och inte 24 timmar. Det gick fyra dagar och pengarna var fortfarande borta. Emil ringde tillbaka igen och fick svar i telefonen att dem var väldigt upptagna just nu och att han kunde ringa tillbaka senare. När han väl fick tag i någon så fick han svaret "det är ju inte så att vi skulle dra dina pengar två gånger". Ehm, okej, men vänta nu. Vad är det ni har gjort då? $1500 dollar x 2 är borta från kontot vilket motsvarar 20000 norska kronor som fanns där innan vi kom i kontakt mer er.
 
Pengarna kom tillbaka, inte bara den extra-gången utan alla. Vilket är ett ganska stort frågetecken. Men det går helt fint för oss om dem inte drar dem överhuvudtaget ;-)
 
Häromdagen började bilen indikera att oljan måste bytas. Den är hyfsat ny och i början kan man inte bara fylla på utan den måste verkligen tömmas och fyllas på igen. Vilken vi varken borde, ska, vill eller har lust att göra på vår semester. Har vi hyrt en bil i New York som alla vet ska lämnas tillbaka i Los Angeles. Dem borde veta hur långt det är mellan och förstå att vi troligtvis inte kör raka vägen utan närmare 600 mil innan den lämnas tillbaka. Ge oss då inte en bil som kräver service efter halva resan. 
 

Vi ringde och frågade om vi skulle byta olja själva, om dem skulle göra det, om vi skulle skita i det och köra vidare ändå eller hur dem hade tänkt att lösa situationen. Det är som sagt inte meningen att vi ska serva en bil under vår resa. Dem gav oss alternativen att byta själva och få priset för det refunderat (vilket vi har väldigt bra erfarenhet av, nej tack till det förslaget) eller åka in och byta bil på en av deras stationer. Vilket vi inte heller var så sugna på då vi trivdes med Impalan, ville inte slösa tid från vår Las Vegas-vistelse för att dem inte gör sitt jobb korrekt eller riskera att få en j*vla Nissan. På väg in i Las Vegas flippar kupe-lampan i bak också, och den pajar på det mest komiska sättet någonsin - den går inte att släcka. Den lyste konstant och var kokhet.
 
Hela tiden har jag bett Emil stå på sig lite, dem kan inte särbehandla oss för att dem är trötta på sitt jobb och senaste samtalen har vi sagt precis som det är att det enda vi har haft under tiden vi haft deras hyrbil är problem och varenda människa vi pratat med har varit så fruktansvärt otrevlig (och då har vi pratat med olika personer varje gång). Vi krävde en uppgradering och vi fick en uppgradering:
 
En Dodge Challenger! Trots att den ligger i den bilgruppen som man måste vara minst 25 år för. Det var det minsta dem kunde göra för oss. Givetvis var alla människor vi var i kontakt med under bytet av bilen lika äckligt otrevliga som dem vi pratat med tidigare men nu har vi i alla fall (förhoppningsvis) en felfri bil och slipper ha kontakt med Alamo mer tills vi ska lämna tillbaka bilen om 2 veckor. Lovisa & Emil - Alamo = 1 - 0.
 
Om vi rekommenderar Alamo? Alltså, dem är väldigt prisvärda. Vi betalar 10000 för vår bil (en månad) och bensinen kostar ju nästan ingenting här. Men du måste ha lite stake för att inte bli överkörd helt av deras otrevliga och ovilliga personal. Även om jag är väldigt trött på Alamo så tycker jag att hela situationen är väldigt kul trots allt och det roligaste är att kasta den skiten dem förtjänar på dem.
 

 
Nu ska vi gå ut och utforska Las Vegas mer. Vi tog en snabb shoppingrunda förut och sen hände vi vid poolen och drack drinkar. Vi har 41 sjuka grader här och klockan är halv sju på kvällen.
 
 
#1 / / Camilla:

Hej på er! Underbar läsning, underbara ni och underbara bilder! 😊 Får jag kopiera din text om Alamo och skicka till floridasidan.se? De har några inlägg där om just Alamo. Kramar till er från mamma/svärmor

#2 / / HANNA:

Hej! Kul att läsa om er roadtrip. Jag och min kille gjorde en liknande i USA i maj-juni. (hhtp://betrippin.blogg.se)). Vi bokade vår resa genom ett resebolag som heter kilroy travels. Vi sa bara vart vi ville åka, hur länge ungefär och sen la dom upp en plan för oss, bokade bil, flyg, hotell och allt vi själva behövde göra var att betala. Deras tjänst är dessutom gratis, dom är bara reseentuasiaster som älskar sitt arbete! Dessutom har dom sammarbeten med hotell och bilföretag så man får bättre priser.
Hur som helst, det jag skulle komma till var att vi också hyrde genom Alamo. Vilket var inga problem alls för oss. Vi blev till och med uppgraderade från en mid-size till en full-size dodge på direkten utan extra kostnad :D

Svar: Så kul! Vi valde dock att inte boka allt innan och där och då istället då vi föredrar spontanitet och att göra det vi känner för. Har funkat jättebra 😊 Jag tror vi bara haft otur med Alamo men är inte så missnöjda som det kan uppfattas som utan tycker mest bara det är kul egentligen (förstår att man kan missförstå inlägget) Vi skulle absolut kunna hyra av dem igen, troligtvis har vi haft lite otur med dem människorna vi varit i kontakt med men vi fick som vi ville när vi bad om det. Vi blev som du läste också uppgraderade till en Dodge Challenger utan kostnad trots att vi är 4 år yngre än gränsen för att få köra en sån hos dem. Ska läsa om er resa, alltid kul med tips 😊
j. lovisa