/ Roadtrip NY → LA 2014 /

2 aug - NYC

Då har vi äntligen landat i New York. Tagit oss från flygplatsen, ätit äckligaste paninin någonsin och däckat i sängen framför amerikansk tv. Idag vaknade vi upp med ny energi och efter en välbehövlig frukost på Starbucks tog vi oss över till Liberty Island och frihetsgudinnan för att sitta och stirra på Manhattan på andra sidan vattnet.

Vädret har varit blandat. Varmt, ca 25 grader (ibland mer) men med ett litet molntäcke. Perfekt väder att gå runt i då vi antog att vi inte orkat om det var fullsol. Vi blev solbrända ändå och jag lyckades få solglasögonbränna trots att solglasögonen låg på hotellrummet hela dagen. Hur är det möjligt? 

Ända sen vi kom hit igårkväll har vi varit besvikna på att det inte var så mycket skyskrapor utan mest "vanliga" hus men när vi lämnade Manhattan med båt så såg vi att vi hade ju fått det lite om bakfoten.. Brutalt vackert!

Vi åt lunch på The Beekman pub. Barkillen var supertrevlig men servitrisen hade inte samma attityd. Hon plockade bort Emils tallrik när han hade sista matbiten i munnen och fortfarande besticken i handen. Jag hade kommit halvvägs. Är det inte emot en oskriven regel i restaurangbranschen att alla ska äta upp först? Annars är det väl vett och etikett. Snacka om att bli stressad :) Efterrätten blev Dunkin Donuts, vi är ju i USA så att säga. 

Brooklyn Bridge var även ett ställe vi besökte idag. Ville ju så gärna se alla dessa kärlekslås. Dessvärre var bron nymålad och alla lås borttagna (?!) men ett par nya lås hade tillkommit. Tanken slog mig att vad jobbigt det måste vara att hänga dit ett lås och sen tar förhållandet slut. Dem ex-paren kan vara lättade nu, haha. 

Perry street, vet ni vem som bor/bodde där? Carrie i SATC. Givetvis var jag tvungen att besöka platsen. Den var självklart avspärrad och det var par efter par som kom där tjejen skulle stå och fotas framför trappan (så även jag). Stackars dem som bor där. Alltid någon som står ivägen när dem kommer hem/ska gå ut ;-)

 
 Imorgon tänkte vi ta sovmorgon. Vi är inte drabbade av jetlag alls, däremot alla nya intryck och aktiviteter tröttar ut oss men då sover vi bara bättre :)
 

#1 / / louise:

Åh vilka härliga bilder, hur är vädret i Nyc? :)

#2 / / Therese:

Underbart härligt Lovisa! Ska bli otroligt spännande att följa er resa!!

#3 / / Camilla:

Ja när grisbarnet inte håller sitt löfte (men vem hade trott det 😉) så är det skönt att läsa här att ni har det bra. Kram på er båda !!